ANTENE PENTRU RADIOAMATORI PDF

Antene Pentru Radioamatori Vol II – Iosif Remete – – Free download as PDF File .pdf), Text File .txt) or view presentation slides online. Antene pentru traficul de – Free ebook download as PDF File . pdf), Text File .txt) or view presentation slides online. Maxrad, Pctel MFT MOBILE ANTENNA, MHz. The (B)MFT series allows you to stock one quarter wave model for a broad range of frequencies.

Author: Nikinos Maulrajas
Country: Zambia
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 24 December 2010
Pages: 127
PDF File Size: 16.7 Mb
ePub File Size: 15.61 Mb
ISBN: 215-4-93019-706-6
Downloads: 26516
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: JoJolar

In toate trebuie sa facem compromisuri fie ca este vorba de antene sau echipamente. Daca antena are 1mp atunci rotorul trebuie sa fie de 2mp chiar daca se foloseste si un rulment gen GS deasupra rotorului. Nu putini profita de faptul ca o buna parte din radioamatori nu inteleg semnificatia reala a unor notiuni de baza, definitii si metodica masuratorilor si evaluarilor privind dB, dBi, dBd, free space, perfect ground si real ground precum si epntru necesare.

Cifra producatorului de 8dBd este o “fantezie” provenita din epoca de aur cand notiunile de dB, dbi, dBd, frespace si real ground erau o mare necunoscuta pentru majoritatea radioamatorilor.

Acelasi fenomen l-am observat si eu in urma cu vreo 25 de ani la baza din fiberglas a unui vertical R-7, fapt pentru care am renuntat la ea. Oricum, antena a fost inlocuita repede cu un tribander 3-ele clasic de pe vremea lui Stefan cel Mare, care a dat rezultate incomparabil mai bune decat SpiderBeam cu toate pierderile de pe trapuri.

Wntene specifically recommended for Ten-Tec and tube radios.

Index of /htmlham/VER2/ANTENE RADIOAMATORI/antene 2,4ghz

Eu sugerez folosirea unui balun 1: La inaltimea de 12m, lungimile firelor originale au trebuit usor lungite pentru a rezona unde aveam noi nevoie CW. Set-up asta functioneaza fara probleme de 17ani. Si da, pentdu receptie e modesta comparativ cu yagi, cand faceam comparatiimi se parea ca antena nu e cuplata: Suportul a fost facut din 2 tevi de apa de 2″ a cate 6m fiecare, cu trepte sudate.

Optiunea cu dipolul foarte scurtat pentru banda de 40m adaugata ulterior a fost data jos nu de minedeoarece mergea slab si a influentat in rau si restul benzilor.

  CONTABILIDADE DE CUSTOS VICECONTI PDF

Deci da, montajul mecanic este foarte important pentru durata de viata a antenei. Sunt in dubiu in a alege intre un A3S si Spidet antend sau Hex beam ca tot aia este. It works with any Kenwood transceiver that supports the AT Kenwood tuner no longer available. Eu aleg conservator un windload de minimum dublul suprafatei opusa la vant de antena. Declaratia de protectie a datelor.

Tuner antena

Trapurile clasice pot introduce pierderi mari din cauza constructiei defectuoase: Categorii Radioamatorism – Opinii Federatia Romana radiomatori Radioamatorism Echipamente si constructii radio Comunicatii digitale Umor pe teme ham radio Intamplari adevarate Evenimente, insemnari de calatorie Software pentru radioamatori Activitati DX si trafic radio. La capetele benzilor poate depasi usor un SWR de 1: You can also start a tuning cycle manually whenever necessary.

The ATProII uses latching relays which retain the tuned configuration indefinitely even when powered down.

Autentificare Nume utilizator forum Parola forum Retine parola: It will match an amazing range of antennas and impedances, far greater than some other tuners you may have considered, including the built-in tuners radioamator many radios. It works with any Icom transceiver that supports an AH-3 or AH-4 Icom tuner; apartial list of compatible units includes: This desktop tuner covers all frequencies from 1.

Cifrele lor sunt deobicei mai mici ca la competitori, dar oneste.

Antene profesionale

Many QRP operators have a small watt amplifier for times when you need a few more S-units. Nu as lua foarte in serios sugestiile producatorului asupra folosirii de rotoare jucarie ieftine.

Antena a rezistat ierni insa materialul de fibra a inceput sa se scamoseze accelerat de la soare UV si antena a fost coborata pentru a se preveni vreun accident. Cu ce yagi ai comparat-o? Acesoriu care permite atasarea fizica la FT, inclus. New amateur mobile radio: Cine nu tine rufele printre bani in sifonier trebuie sa verifice si sa disece la rece mai multe optiuni ca sa maximizeze proiectul unei antene care depaseste nivelul filarelor sau verticalelor.

The IT connects to the radio via its Tuner jack to control the tuning cycle; the transceiver’s Tune button controls the tuner. Motivul este ca la strangerea elementelor de prindere, teava cu perete nu prea gros a boom-ului se deformeaza si permite rasucirea elementilor la vant. DC power for the tuner is applied to the RT near the operating position and transferred to the tuner over the coax. Ancorele din Deltex nu ruginesc, nu sunt afectate de intemperii si UV, nu trebuie inlocuite de ani si revin mai ieftin pe timp indelungat.

  ANATOMIA APIS MELLIFERA PDF

The ATProII requires just 1 watt for operation, but will handle up to watts, making it suitable for everything from QRP to a typical watt transceiver. Aceasta nu este o supradimensionare ci o marja de siguranta pentru iernile grele cand suprafata opusa la vant de elementele antenei, boom si mast se poate dubla la care se adauga si greutatea verticala a ghetei depuse.

Imi pun intrebarea daca peste aceasta antena pot sa mai incarc un A3S No registered users and 0 guests. Ca sa imi dau seama de performante.

Radioamator.ro

Rotoarele subdimensionate pur si simplu sunt mai scumpe deoarece mai devreme sau mai tarziu vor ceda. In schimb atene antena si o dezechilibreaza putin. It will match virtually any kind of coax-fed antenna, including Yagis, dipoles, inverted Vs, slopers, loops, just about anything.

Who is online Users browsing this forum: Lobul principal de radiatie are o deschidere enorma, cca.

It learns your favorite frequencies and bands as you use it. Era prinsa la mijloc direct cu un colier metalic. Rotorul folosit este de la PST Prosistel la fel ca la OB care in acest moment este defect intrerupere pe potentiometru si astept un “salvamontist” care sa urce pe pilon si sa-l demoteze.

De aceea unele specificatii sunt fanteziste, contin performante imposibile, incalcite intentionat sau cosmetizate. Deci si din punct de vedere mecanic si al performantelor, ti-as recomanda un yagi. The new ATProII keeps many of the same features of the previous model, but simplifies the operation. Alte inaltimi – alte date.